pondělí 24. ledna 2011

Jak mi to jde v nové škole...

Moje nová vysoká škola - Výtvarná výchova (jednooborové) - Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Na rozdíl od názvu školy, zimní semestr tak dlouhý nebyl. Nebo možná byl, ale utekl jako voda. (Za předpokladu, že voda může utíkat...)
Jak proběhlo vítání prváků u nás na katedře. Milé, když vás chtějí vítat. Bylo nám řečeno, že si na tradiční školní slavnost má každý prvák přinést ešus a banán....a alkohol. VZALA JSEM BANÁNY PRO JISTOTU DVA. Po tom, co nás Bróža slavnostně uvítal, nám odpověděl na zvídavou otázku, k čemu že ty banány a ešusy. No, a byly upe na prd. Takže od té doby jsem byla "ta se dvouma banánama"... (důležité je, se dostat do paměti - beru to z té lepší stránky)

Také jsem se na vítání seznámila s Jirkou... a už vím, že to není ten chlapec z Ústeckého sboru nářků, ani že neprodával ve stánku v Zubrnicích...:)

Vše zábavné začalo mým prvním objektem na prostorovou tvorbu začátkem října. Téma: Krajina / materiál: prefabrikát a přírodnina - Sehnat kohoutek, nebyl díky Vlastíkovi zas až takový problém... mrkev s natí se našla po dvoudenním bádání v místním Kauflandu... se slimákem to bylo horší. Zajímavé, když o ně člověk nestojí, jsou všude. Když se mají stát součástí domácího úkolu - zdrhnou... Nicméně po týdením zaúkolování i mé spolužačky, která na slimáky kula pikle na jejich zahradě... se u nich stejně žádný slimák neobjevil. Prý vylézají po ránu, za vlhka. Tak jsem vstávala dříve a chodila na lov do parku - ale marně. Nakonec se jeden, objevil na naší zahrádce za barákem! Takový malý, roztomilý... Schovala jsem ho do plastové krabičky od rajčat, dala mu tam trávu, vlhký kapesník a schovala v záhonku pod listem rostliny, aby mi ho sousedka-zahradnice nevyhodila. To ráno, kdy jsem měla objekt odevzdat, "jdu po opici", "zaspalá do školy" pro onoho ukrytého slimáka... HAJZL UTEKL. Ale našel se jiný... jen ne tak roztomilý.

...Slimák úspěch neměl - prý "moc ukecaný"...
Můj druhý prostorový objekt: "Letecký pohled na pole"

...pole uspělo...
...a buchty uspěly i jako předmět na smyslový přepis, kde představovaly mykózu na nohou... ale to je na dlouhé vysvětlování.:))) Jo, jako doplněk ke kávě chutně posloužily také....Fascinována svrnkacími kuličkami - objekt na prostorovku - prý dobré, ale neví, jak to jako myslím, jestli to beru vážně, nebo si z toho dělám prdel...Za b) je správně. Mimochodem je to alternativní vánoční svícen a Betlémek.=)...STEREOTYP... - tradiční ženské kalhotko-objektové řešení:)
Mé kalhotko-malované řešení předchozí prostorové instalace. A myslím, že nejpovedenější školní malba za ZS:-D
...Má fascinace kuličkami vyústila až do streetartového projektu - "Návrat fenoménu skleněnek na dětská hřiště".
Ale nebojte, úplně jsem se nezbláznila - své kýčovité fotografie fotím stále:) (z drážďanských popelnico-stativů). Jinak mimochodem hrozná ostuda. Dostala jsme se na exkurzi s druhákama do Drážďan, hrozně se ovínila svařákem(výhodné - v jednom stánku ho měli jen za 1 euro!!!) A pak dorazila poslední k odjezdu. Všem se moc omlouvám a červenám se ještě teď!
K závěru a shrnutí jedna silvestrovská. Snad přinese nový rok jen samé pěkné příhody a události...
...Slimák ve sklenici měl na konci semestru přeci jen malinký úspěch - když to viděl prof. na fotografii při zápočtu, řekl, že to taky není úplně špatný...:-D
A úplně špatné není ani to, že mi začalo minulé pondělí zkouškový a tu stejnou středu skončilo=)) Vše na výbornou, jen z postmoderny, kyberkultury, filosofických textů pana Flussera a výtvarného umění mi malinko hrabe!:) Ale baví mě to - kór dnes - dozvěděla jsem se o svém úspěšném posledním zápočtu z malby!
Mám radost, do 14.2. volno a strašnou chuť na palačinky! Mějte se, ještě se ozvu...